14. heinäkuuta 2012

macroilua

Tykkään tästä kuvasta ite, sommittelu ei ole aivan perus vaan ötökkä on ikään kuin tippumassa tai kiipeämässä kuvaan. Halusin tähän nimenomaan erilaisuutta rajauksella, samanlaisia ötökkäkuvia kun on netti pullollaan. Värisävyt on suht kivat, ötökkä vois erottua kylläkin vieläkin paremmin ja tarkennus ei ole aivan kohdillaan.


Tähän kuvaan hain erilaisuutta kuvakulman kanssa. Rajaus voisi olla onnistuneempi, mutta tykkään itse ideasta. Vasemmalla olevia tummempia kohtia on arvosteltu, mutta mielestäni tasaisen sininen taivas oli liian tylsä tähän kuvaan.


Tässä kuvassa pidän värimaailman harmoonisuudesta, tunnelma on rauhallinen. Kauempana oleva nuutunut nuppu tuo kuvaan lisää sisältöä. Tarkennus olisi tässä kuvassa voinut olla parempikin.


Otsikkokuvanakin toimiva kuva. Tykkään itse värimaailmasta ja tarkennuksesta, rajauskin on ihan onnistunut. Kärpänen sattuu olemaan vähän väärän värinen ja hukkuu vähän kukkaan, mutta kaikessa ei voi voittaa.


Tässä kuvassa tykkään kuvan tasapainoisuudesta, oikealla kukka, vasemmassa reunassa tarkentunutta ruohoa & apilanlehtiä. Tarkennus voisi olla parempikin ja värit raikkaammat.

Päätin nyt toteuttaa nämä kuvien esittelyt näin, kerroin mistä itsepidän, mikä olisi voinut olla paremmin. Mitä mieltä te olette?

Voin kertoa että macroilu tuulisella säällä ja hikan vainotessa ei ole mitään herkkua, siihen nähden kuvat ovat onnistuneita vaikka tarkennukset ovatkin välillä vähän hukassa. Näihin kuviin sain myös mielestäni kivasti valoa&väriä, mulla kun kuvat tuppaa jäädä vähän alivalottuneiksi ja värittömiksi.
Sana on vapaa :)

Pakko vielä hehkuttaa tota objektiivia joka tosiaan oli mulla lainassa, Canonin 100mm f/2.8 macro. Ekaa kertaa macro käytössä, tollanen olis kyllä kiva ostella itellekin. Valovoimaa oli just sopivasti, putken pituuskin macroiluun sopiva. Mut kenties lyhyempikin macro vois olla jees, olis monipuolisempi käyttää. Toi kun ei oikein sovi muuhun ku macroiluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti