29. huhtikuuta 2013

macrotestailua 
Viime viikolla (...ai mitenniin kestää saada kuvat julkasukuntoon? No mutta kun on ollu kiireitä.) olin testailemassa tota saapunutta canonin 60/2.8 macroa. On se kiva kapistus, polttoväli on passeli, ei ehkä öttiäiskuvaukseen kun tarttis mennä niin pirkuleen lähelle.
Tässä tosiaan oli vaan näitä Ketsulin kuvia kyseiseltä reissulta, varsinaiset macrokuvat tulee toivottavasti pian, kun ehdin ne vaan käsitellä. Vaikka niitä tossa samalla katsellessa pakko myöntää, että oli muutama oikeesti tosi kivan näkönen räpsy joukossa! Nää kuvat oli muutenkin tosi helppo ja vaivaton käsitellä, kuvat oli värikylläsiä ja tarkkoja raakaversioinakin, pikku fiksailua vaan.
Lisäks teen varmaankin ens postaukseen GIFin josta korostuu ton koiran älykkyys jälleen kerran...

HUOM! Vain 23 teistä 99 lukijasta on linkittänyt bloginsa TÄNNE, joten mikä on, eikö ilmanen mainos kelpaa?! Oon nyt vähän pettyny teihin.
Lisäksi, yksi lukija ja arvontaa tiedossa!

Sitte niille jotka on ollu kiinnostuneita näistä kuvatuksista teknisestikin. Aukkoina mulla pyöri tolla reissulla lähinnä 3.2-5.0, jouduin käyttämään suht isoa aukkoa, ku metsä nyt kuitenkin oli aika hämärä. Tykkään myös ku ton rungon ja kuuskymppisen yhdistelmä ei kohissu just lainkaan, vaikka ISO heitteli välillä tuhannen paremmallakin puolella. Mut ei noi kuvat näytä edes pahoilta (muistellaan menneitä ja mietitään miten vanha kunnon 300D kohisi jo ISO800 aivan järkyttävästi..) Käytössä oli lähinnä Av joten enpä osaa suljinajoista mitään mainita.

ps. Mitäs tykkäätte näistä teknisen puolen selostuksista, jatkossa myös, enemmän vai vähemmän vai ei ollenkaan? Kuviakin saa kommentoida ::)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kettu on haisuli ja ryömi tänään ojassa :D

   Poista
 2. Hämärä kuva tuo Kettu x2 :D

  Ja ehdottomasti lisää noita teknisen puolen selostuksia, oon seuraillut muutamaa Canonin kuvausjälkeä ja alkaa tuntua siltä, että (mun) Nikonissa piirto ei oo niin hyvä kuin Canoneissa (vaikka samantyyliset putket on käytössä, esim. tässä postauksessa itsellä Nikkorin 50mm f1.8). Rupee houkuttelemaan Canon seuraavana kamerana, kun joskus se tilanne tulee eteen, että kameraa pitää ruveta ostamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kettu on menossa jo ennen ku sillä kerkii koko ajatus mukaan :D
   Lämpimästi suosittelen kyllä Canonia, ite tietty sen takiakin jo kun sopii paremmin omaan käteen ja hintaluokassa huomattavasti paremmin mulle sopivia objektiiveja! Toisaalta ei Nikon oo huono vaihtoehto myöskään, valitsee vaan hyvin.
   Ja valitettavastihan noi 1.8 taitaa pyörii piirron kanssa aika paljon 1.4 perässä vaikkei hintaero mikää valtaisa olekaan. :)

   Poista
 3. Hiipihiipi kuva on kiva:3, mutta mulla kohisee aivan sairaasti tolla tonnisatasella jo ISO800 hrrrrr. Tahtoo uuden rungon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simmukuva on ISO1600 eikä muuten kohise häiritsevästi :D okei, raakaversio kohisee mut ei kenenkää tarvi sitä nii isona nähdä !
   hiljaa hiljaa hiivitään...ja sit se sanoo WWWRUUUUUUM

   Poista
 4. Apua, aivan upea tuo ensimmäinen kuva! Muutenkin todella mukavaa kuvasatoa ja minä ainakin lukisin mielelläni teknisen puolen selittelyistä, ja mitä enemmän niin sitä parempi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Harvinaisen onnistunut reissu oli :)
   Pistetään muistiin :3

   Poista