28. heinäkuuta 2013

merkittäviä kuvia: vuosi 2010
Vuosi 2010 tais mennä pääasiassa ponskeja kuvatessa. Mistä tulikin mieleeni et ehkäpä väännän vielä sen hevoskuvia vuosien varrelta-postauksenkin joskus! Kuvauskalusto oli tona vuonna melko alkeellinen ja niin oli kyllä taidotkin. Tollon mulla tosin pysy horisontit suorana !
Yllä olevat kuvat on kaikki Suomenratsujen kuninkaallisista, kamerana Canonin 300D ja objektiivina oli joko canonin 55-200 tai sigman 18-200, luultavasti jälkimmäinen mutten lupaa mitään. Ihan automaatilla ruiskimista toi ei tainnu olla, mutta olis sitä voinu opetella säätämään niitä asetuksia.

Suurinosa ton reissun kuvasaldosta oli melko onnetonta, tärähtäneitä lähinnä kun valovoima ja käden vakaus ei yksinkertasesti vaan riittäny. Eikä muuten ollu helppo pitää toisessa kädessä sateenvarjoa ja toisella kädellä yrittää kuvata. Mut sais tuolta kaivettua enemmänkin semionnistuneita kuvia, niinku kolme ylempää. Esteiltä tosin huomattavasti enemmän ku kouluradalta, koulukuvat on kaikki aika keskinkertasia ja kuvasin kouluradalla vaan sillon ku ei ollu kivaa esteluokkaa menossa!
Ei pahoja ottaen huomioon kuvakaluston ja kokemuksen!


Olin myös match showssa kuvaamassa. Haaveena saada yhtä hienoja ja nättejä rakenne- ja pääkuvia ku muutkin. ...en saanu. Satunnaisia onnistumisia, lähinnä pääkuvia, mut loput kuvat. Mut semionnistunu pääkuva hei! Mätsäreitä vois kyllä mennä taas kuvaamaan. Tai oikeestaan vois ylipäätään suunnistaa johonkin hevostapahtumaan tässä.
Ja tietty söpö hauvavauva kuva ihan vaan koska hauvavauvat on söpöjä!


Miettikää! Canon EOS 300D vuodelta 2003, 6,3 megapikseliä. + 18-55mm kitti. Mikä kuvauskalusto. Mutta yllättävän onnistunut kuva. Vähän blurrailin kohinaa pois, valkotasapaino kuntoon ja vähän väriä. Mut ei silti huono! Hämmentävää miten onnistuneita osumia on voinu jopa tohon aikaan osua.

Tarttis jossain kohtaa tehdä kehityspostaus. Eikä vaan valita parhaita mahdollisia :D
Mutta mitäs tykkäätte vuoden 2010 kuvista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti