8. marraskuuta 2013

joo ja sataa taas, kaatamalla vaan eikä taivas tahdo lopettaaVähän taivasta tästä näin, muutama vanhempi otos, jotka mun on pitäny jo kauan julkasta. Eka kuva tosin oli työn takana, panoraama about 20 kuvasta, valmiin kuvan koko vajaa 8,5m x 3m, voin kertoo et läppärinrutku surisi vähän aikaa tota tehdessä. Fiksu ois toki pienentäny kuvat etukäteen mutta... :D Auringonlaskut siis lokakuun alkupuolelta, hauska pilvet elokuun lopulta... Koko taivas oli täynnä tollasia hauskoja pilviä.
Mitään erityisempiä asetuksia en tähän nyt kerro, taivasta kuvatessa pyrin pitämään ISOn suht pienenä koska kohina on inhottavaa, aukko ja valotusaika vaihtelee tosi paljon sen suhteen miten valosa taivas on. Pimeemmällä tosiaan hippasen isompi aukko ja jos haluu tummempaa fiilistä ni lyhyempää valotusaikaa. Ylipäätään päivänvalolla taivas vaatii tosi lyhyen valotusajan vaikka aukkokin olis pienempi.

Odottelen valosampaa ilmaa, koska ajattelin toteuttaa kalustoesittelyn niin, että otan kaikilla putkilla kuvan samasta kohteesta + samalta etäisyydeltä havainnoidakseni niiden eroja. Sisällä vaan on niin onneton valo, et haluun toteuttaa tän ulkona. Ehkäpä viikonloppuna vihdoin? Postauksen teksti alkaa pikkuhiljaa olla kondiksessa.


Sit ihan vaan tylsyyksissäni kokeilin yhtä kuvanmuokkauskikkaa, mut se ei toiminu ihan halutulla lailla. Tarkotuksena siis tehdä valokuvasta piirretyn näköisen. Vähän oli vielä hakusessa ja tonttulakki pilaa fiiliksen tokasta jossa on vähän jo yritystä.
Tarttis vaan löytää sopivammat kuvat millä harjotella, noi ei ollu ihan otollisia.

Mut mitä mieltä lukijat? Ootteko jatkossakin halukkaita näkemään tällasia "kokeiluja"? Ja kenties teko-ohjeitakin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti