19. joulukuuta 2013

yhdeksäntoista

Kootuimmat virheet valokuvissa, ainaki ne mitkä nyt äkkiseltää tuli mielee. Osa näistä nyt on vielä suht helppo kuvankäsittelyllä korjata, mut osaan nyt ei auta ku painaa deleteä. Laitoin nää nyt suurinpiirtein siihen järjestykseen, helpoimmasta mahdottomaan korjata. Kuvat on tosiaan käsittelemättömiä ja melko virheellisiä kaiken kaikkiaan, mutten jaksanut alkaa etsimään vain yhtä virhettä sisältäviä kuvia.
Kahdenkympin luukkuun tulossa yleisimmät käsittelymokat.


Vinous.
Yks helpoimmista korjata, kun työkalu on ihan automaattinen.

Kohina.
Tääkin suht helppo korjata, PSE löytyy ainakin valmis työkalu, mutta onnistuu myös blurraamalla jne.

Liian avara rajaus.
Myös varsin yksinkertainen korjata.

Liian ahdas rajaus.
Tavallaan tätä ei voi "korjata", mutta ahtaastakin voi tehdä fiksumman näköisen.

Värittömyys.
Toisiin kuviin tietynlainen värien latteus sopii, mutta yleisesti ottaen itseä ainakin miellyttää raikkaammat värit. Tähänkin löytyy ihan perusasetuksia, joilla saa jo paljon aikaiseksi ilman suurempaa taitoa. Liika värillisyyskään ei toki yleensä toimi.
ps. mitä tän laadulle tapahtu, pitäiskö pikkuhiljaa alkaa lataamaan kuvat jotain muuta kautta...

Ylivalottuminen.
Mahdollista korjata, jos tilanne ei aivan mahdottomaksi ole mennyt.

Alivalottuminen.
Myös mahdollista korjata, jos tilanne ei aivan näin paha ole. Omasta mielestä kuitenkin vaativampaa kuin ylivalottuneisuuden korjaaminen.

(Taustan) puhkipalaminen.
Valkosesta on paha tehdä mitään muuta kuin valkoista. Ikävä totuus. Kaikissa kuvissa ylivalottuminen ei kuitenkaan onneksi pilaa kokonaisuutta.

Liian kapea tarkennusalue.
Tarkennusaluetta on vähän paha tehdä lisää, toki terävöittämällä voi jonkin verran pelastaa tilannetta, mutta esimerkiksi tässä tapauksessa sientä ei kyllä pelasteta ihan helposti. Liian laaja tarkennusalue on vielä melko helppo kaventaa sopivaksi.

Väärä tarkennus.
Mun taidoilla (ja tuskin kovin monen muunkaan) tätä kuvaa ei pelasteta. Armottomasti väärään kohtaan tarkentunut, ei sitä muuksi muuta. Mun mielestä muutenkin tarkennus on ehkä olennaisin seikka kuvassa, kaikki pikkuvirheet saa kyllä korjattua, mutta pielessä olevaa tarkennusta ei.

Ideattomuus.
Tunnustan syyllistyväni tähän itsekin ihan liian usein. Räpsitään kuvia vaan sinne sun tänne ja ne on sitten hyviä, vailla mitään ideaa. Tästä vois oikeestaan raapustaa ihan oman postauksenkin vielä.

Tärähtäny kuva toki myös vallan yleinen ongelma ja senkin korjaaminen on lähes mahdotonta. Tämä unohtui kuvia valitessa, mutta melkoinen itsestäänselvyys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti