2. heinäkuuta 2015

kuvanmuokkaus: tulisieluja!

Vihdoin kaivoin tylsänä iltana motivaatiota edes johonkin kokeiluun! Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki mulle, ehdottomasti. Tutustuin tähän tutoriaaliin ja päätin sen innoittamana lähteä vähän testailemaan mites se toimiikaan. Tarkkasilmäisimmät toki huomasivat jo hippasen uudistuneen ulkoasun, jossa tämän testin tulosta on käytetty hyödyksi. Ulkoasusta sen verran, että en osaa vielä päättää onko se nyt tämmönen vai väsäilenkö vielä jotain vai ihan kokonaan jotain uutta. Kattellaan.Alkuperäinen kuvatus, joka on blogissakin aikanaan esitelty. Tämä sitten rajataan irti taustasta, muutetaan mustavalkoiseksi, lisätään kontrastia ja käännetään vastaväriseksi. Ja muokataan pikku muurahainen pois :D Liitetään mustalle taustalle.Kuten yllä olevasta kuvast näkee, tässä kohtaa kuvatus on aika hämmentävän näköinen, mutta kun siihen lisätään vaaleankeltainen pohjaväri ja vähän oranssia hohtoa.Tämän jälkeen erotetaan kivasta liekkikuvasta pala liekistä ja läiskitään sitä iiiihan törkeesti ympäri ämpäri kuvaa, lähinnä tässä tapauksessa reunoille. Kun liekkiä on kivasti joka puolella, pehmeällä pienellä brushilla siivoilin ylimääräiset pois mm. keskeltä sulkaa. Valitettavasti tästä välivaiheesta en tajunnut ottaa kuvaa.Tässä perjaateessa jo ihan valmis kuvatus. Lisäsin kuitenkin vielä vähän punaista hehkua tonne taustalle, joka korostaa kivasti liekkejä!
Mitäs pidätte tällaisesta postauksesta? Olisitteko kaivanneet tarkempaa ohjetta tai enemmän välivaihekuvia? Vai välivaihe kuvia ollenkaan, pelkkiä valmiita tuotoksia?

Liekeistä innostuneena kokeilin myös tehdä liekehtivän piskin, se tosin ei onnistunut yhtä kivasti. Tossa piskissä on niin paljon mustia alueita, joista tulee tommosia sävyttömiä liekkikuvissa. Liekitkin on vähän liian levottomia ja pieniä, täytyy joskus kokeilla uudestaan vähän paremmilla eväillä!
12 kommenttia:

 1. Sait kyllä upean kuvan tehtyä! Kunpa itelläkin riittäis kärsivällisyys ja taidot moiseen :D Täytyy kokeilla jotain vastaavia kuvamanipulointeja tehdä, kun löysin tuon sun laittaman linkin kautta muutamia muitakin kivoja ohjeita. Tykkään muuten tästä ulkosasusta enemmän mitä edellisestä - hyvää työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kaikista kehuista! :)
   Nää oli oikeesti aika helppoja ja nopeita toteuttaa, yllättävän nopeita ja helppoja jos näin voi sanoa.

   Poista
 2. Siistejä! Mä tykkään tosta koirakuvasta paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäki kyllä tykkään, mutta joku siinä häiritsee..

   Poista
 3. Jes uudenlaisia kuvia sun blogissa pitkästä aikaa! Plus banneri vaikuttaa kyl hyvältä tähän ulkoasuun sopivalta :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa nimenomaan! Jos tästä vaikka alkais ylämäki... Kiitän :3

   Poista
 4. Wou, miksen ole jo aikasemmin kokeillu mitään tämmöstä! Tosin mulla loppuu kärsivällisyys yleensä rajaamisen kanssa, kun en millään meinaa saada tarpeeksi tarkkaa jälkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitse joku kohde, joka on helppo rajata taustasta irti :D No ei vaan, rajaaminen on mustakin välillä aika rasittavaa puuhaa, mutta tän kanssa ei tarvinnu onneks olla niiiiin tarkkana!

   Poista