10. joulukuuta 2015

10

Tänänä perehdytään vähän tarkemmin mun viimeaikaiseen suosikkityökalukolmikkoon: nämä toverit on nimeltään Sponge Tool, Dodge Tool ja Burn Tool ja ne löytää ainakin fotoshopeista komennolla O. Spongen avulla voi lisätä tai vähentää väriä, dodgella lisätä valoa ja burnilla varjoa. Huippukolmikko.
Kuten suurimmassa osassa kuvanmuokkausohjelman työkaluja, kaikkia näitä voi käyttää millä tahansa ohjelman brushilla/siveltimellä, mutta ite käytän niitä pääasiassa mahdollisimman pehmeäreunaisella ympyräbrushilla. Koko vaihtelee tottakai käytön mukaan. Työkalun voimakkuutta (exposure/flow) pidän yleensä matalalla (muutamasta prosentista ehkä kolmeen-neljäänkymmeneen prosenttiin), sillä mielummin vedän useamman vedon heikompaa tulosta kuin kerralla vahvempaa. Burnilla ja dodgella pystyy erikseen valitsemaan rangeksi varjot, keskialueet tai huippukohdat (miten suomennetaan tässä kohtaa fiksusti highlights? :D), mutta yleensä mulla on ne vaan keskellä.
Kuinka helposti saikaan taiottua tumman, suht värittömän taustan, iloisesti erottuvan kukkasen iloisen värisellä, silmiin pistävällä keskustalla ja oikeasti hohtavan valkoiset terälehdet. Voin kertoa, että hyvin helposti. Saa lisättyä valoa tai varjoa just sinne minne haluaa, otettua valoa tai varjoa pois, lisättyä tai vähennettyä väriä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti