12. joulukuuta 2015

12

Yleisön pyynnöstä yhdennentoistaluukun ekan kuvan käsittelyä. Valitettavasti ihan alkuperäistä kuvaa en teille tarjoa, sillä allekirjoittaneen olemus siellä selässä ei ollut ihan edustavimmasta päästä.
Myönnettävä on, että kuva on aika huippu jo ilman käsittelyäkin, laskevan auringon valo on ehdottomasti kaikkein miellyttävin kuvausvalo ja varsinkin kun aikaan saa valoa ja varjoa niin voi saada aikaan kivoja kuveja. Joskus varjot koituu tosin ongelmaksi, mutta tän kuvan kohdalla poni osas parkkeerata turpansa oikeeseen kohtaan.

Aluksi kuva rajataan fiksummaksi ja sen jälkeen lisään levels-toiminnolla varjoihin lisään kuvaan vähän tummuutta, varjoihin vielä lisää tummuutta ja korostan ihan inan valoisia alueita.
Tämän jälkeen hyödynnetään kymppiluukussa tutuksi tulleita työkaluja, joilla tummennetaan taustaa reilusti, valotetaan vähän ponin valoisimpia alueita ja lisätään poniin värikylläisyyttä. Käytän burn-työkalua myös luomaan pientä vinjentointiefektiä kuvien reunoille tummentamalla niitä entisestään. Kaikkeen tähän käytetään pientä läpinäkyvyyttä ja suurta, pehmeäreunaista sivellintä.
Terävöitin ponia vähän, jonka lisäks blurrailin kevyesti taustaa, jotta se näyttäis siistimmältä. Viime silauksena käsittelin silmään lisää valoa ja väriä ja kaivoin sitä muutenkin paremmin esiin!
Seuraavaa asiaa en tehnyt edellisessä postauksessa ollellee kuvalle, mutta nyt on pakko koska h ä i r i t s e e.
Lopputulos on tässä! Eihän se identtinen ole, mutta eipä siihen kyllä pystykään. Ehkä jopa lempparikuva koko ponista, tästä ois kauheen hyvä teettää iso taulu mulle synttärilahjaks!


2 kommenttia: