16. joulukuuta 2015

16

Alunperin mulla oli suunnitelmana tehdä kalenterin kuvankäsittelyjutuista ihan peruskaurajuttuja, mutta kun ollaan menty tähän taivaan tekoon ja muuhun niin eiköhän tehdä vielä vähän jeesusefektiä eli auringonsäteitä. Tämänkin tekemiseen on varmaan miljoona eri keinoa, mutta tässä se, jota oon ite käyttänyt.Tehdään haluttuun kuvaan uusi taso ylhäältä valikosta, jolloin valitaan New Fill Layer ja Gradient, jolloin aukeaa oikealla oleva laatikko, josta vaihdetaan Modeksi Soft Light.
Nyt tapahtuu paljon. Kun edellisen kuvan jälkeen on klikattu ok, aukeaa ykkösikkuna, (josta unohdin säätä Styleksi Anglen ennen print screeniä) josta Gradient-palkkia klikkaamalla saadaan auki kakkosikkuna. Kakkosikkunassa vaihdetaan Typen valikosta Noise ja Color Modesta HSB, jolloin päästään laittamaan saturation-arvo nollaan -> valkoista valoa. Randomize-nappulaa näpyttelemällä valitaan kivan oloinen valojuovakerho.
Unohdin toki myös mainita, että edellisen kuvan vaiheessa tarttumalla kuvaan voi siirrellä valonsäteen paikkaa oman valinnan mukaan (...kannattaa siirtää sinne mistä kuvanottohetkelläkin valo tulee). Koska efekti on niin heikko, tuplasin layerin ja näin lopputulos näyttää samalta kuin ylläolevassa kuvassa. Tuplaklikkaamalla Gradient Fill Layeria saa auki edellisessä kuvassa olleet ikkunat, jolloin voi muokkailla esimerkiksi eri valonsäteitä helposti Randomize- nappulalla, siirrellä eri valonlähteitä eri kohtiin, kääntää valon kulmaa...
Ennen lopputulosta pyyhin vielä kevyesti isolla pehmeällä pyyhekumilla valon reunoja pois ja inan pois koiran naamasta. Tuplasin vielä yhden layerin, jotta sain kulmaan oikein voimakkaan valoefektin. Taisin myös laskea ihan pienesti värikylläisyyttä koko kuvasta, kaivoin silmiä paremmin esiin (liikaakin, mutten jaksa korjata :D) jne.
Tää on aika pikaseen tehty hutasu, enemmällä ajalla lopputuloksesta saa jopa aitoa valoa muistuttavan, joskin sekin vaatii vielä tarkoitukseen sopivamman kuvan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti