6. joulukuuta 2015

6

Tämän päivän kuvankäsittelypostauksessa luomme vaikutelman onnistuneesta syväterävyydestä tai korostamme jo olemassa olevaa. Tämän kevyellä toteutuksella poistaa myös kivasti kohinat taustalta. Tarkkana saa kuitenkin olla, että lopputulos näyttää aidolta. Mallikuvana toimii seuraava kuva, jossa syväterävyyttä kyllä on, mutta halusin sen koska Kettu on supersöpö.Kuten nelosluukun postauksessakin irroitetaan koira taustasta ja luodaan sille oma layer mask. Valitaan kohde uudestaan, pehmennetään ja irroitellaan reunoja säätämällä Refine Edge-kohdasta mm. Shift Edge, Feather ja Smooth-ominaisuuksilla kevyesti, otetaan käänteinen valinta ja luodaan taustalle oma layer mask.
Tämän jälkeen valitaan Gradient Tool ja valitaan siihen mustasta läpinäkyvään liukuvärjäytyvä tsydeemi. Sen kanssa vedetään pystysuora liukuvärjäys alkaen koiran alareunasta koiran yläreunaan, huom. tämä siis tehdään layer mask -tasolle, ei itse kuvalle. Käännetään värit ja vedetään samanlainen valkoinen liukuvärjäys kuvan alareunasta koiran alareunaan. Normaalisti teen tämän ihan pystysuorana, mutta koska alkuperäisessä kuvassa etualan sumentunut osa on inan vino, teen valkoisen liukuvärjäyksen myös sen mukaisesti.

Tässä kohtaa on varmaan hyvä aika avata layer maskin toimintaa, jos se ei nelospostauksesta vielä selvinnyt. Layer maskin avulla siis pystyy määrittämään mitä osaa kuvasta mikäkin layer/taso käsittelee. Mustalla alueella olevaan kuvaan tason säädöt eivät vaikuta, valkoiseen vaikuttavat. Layer maskin voi luoda myös puhtaasti värittämällä mustaa ja valkoista layer maskiin, sitä ei tarvitse tehdä valitsemalla ensin selection toolilla / magic wandilla.
Tässä välissä käytän kohteen layeriä ja terävöitän koiraa ihan inan. Adjust Sharpness -> Radius < 1,0 & Amount-arvoa säädellään niin että koira näyttää terävältä muttei terävöitetyltä. Muuta en tällä kertaa itse kohteelle tee, joten tavallaan sen layeri on turha, mutta yleensähän sillekin tulee tehtyä jotain joten...

Taustalle lyömme sitten pientä blurria syväterävyysvaiktuelman aikaansaamiseksi. Layer maskin avulla saamme koiran ja sen ympärillä olevan maan pysymään skarppina, mutta tausta ja etualan terävyysalueen ulkopuolella oleva alue blurrautuvat nätisti.

Itse suosin blurraustyökalun (useimmissa ohjelmissa pisara) sijaan Filter -> Blur -> Gaussian Blur -työkalua, jolla saa koko kuvan helposti samalla kertaa käsiteltyä. Liikaa ei kuitenkaan kannata blurrailla, lopputulos ei ole tosiaankaan aito.
 Kevyesti pientä blurria ja lopputulos on luonnollinen, mutta ainakin imo paremman näköinen!
Myös ponikuvat sopivat tähän oikein hyvin, pari ennen jälkeen kuvaa samoin käsiteltynä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti