8. joulukuuta 2015

8

Tänäänkin vähän erikoisempaa, ei jokakuvaisessa käytössä olevaa kuvankäsittelyä. Tänään tehdään taivasta.
Alkuperäkuva on vino kuin mikä ja ihme otos muutenkin, mutta siinä on täysin valkoiseksi palanut taivas, joten kelpaa. Tämän lisäksi tarvitaan kuva, jossa on kiva sininen taivas ja sitä on tarpeeksi. En oo vieläkään saanut aikaiseksi otettua käyttökelpoisia kuvia erilaisista taivaista, mutta joskus vielä. Joudun siis tällä kertaa tyytymään johonkin toiseen kuvaan, jossa vaan sattuu olemaan taivasta. Valitsin ensimmäisen kohdalle osuneen taivaan, jossa tylsä sinitaivas, mutta toimii taivaalla kuin taivaalla.
Ensimmäisenä rajataan taivaskuvast taivas helposti muutamalla klikkauksella, sillä Magic Wand on aika kaveri suht yksiväristen, selkeärajaisten asioiden kanssa. Ei oo niin nöpönuukaa myöskään, sillä taivas fiksaillaan sitten fiksusti varsinaiseen kuvaan.


Tämän jälkeen copypastetaan taivas varsinaiseen kuvaan ja sitten ei toista kuvaa enää tarvitakaan. Pääasia taivaan asettelussa on, että se peittää koko puhkipalaneen taivaan. Valitaan puhkipalanut taivas ja luodaan sillä layer mask taivastasolle.

Koska taivas on tosiaankin sininen, niin nostin tason läpinäkyvyyttä (= laskin opacity-arvoa) inan. Tämän jälkeen suttaillaan mustalla ja valkoisella pehmeää sivellintä käyttäen layer maskia niin, että saadaan reunat näyttämään fiksulta.

Koska musta taivaan ja metsän raja ei vieläkään näyttänyt tarpeeksi hyvältä, tein joitakin kokeiluja ja säädin asioita miten parhaaksi näin. Säädin värikylläisyyttä, blurrailin vähän taustaa, vaalensin, tummensin.... Lopputulos ei ole ehkä aidoin, lähinnä huonosta taivasvalinnasta johtuen. Taivaan tekeminen kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sen aidon näköiseksi saaminen vaatii tuhottoman paljon vaivaa ja koska itse tietää miltä alkuperäinen tuotos näyttää, lopputulokseen harvemmin on sataprosenttisen tyytyväinen. Parhaiten taivaaksi sopii joku samalla kuvauspaikalla otettu kuva, jossa taivas on onnistunut ja koira sitten mahdollisesti alivalottunut tmv. Tämän päivän kuvat olivat eri paikassa ja eri päivinä otettu ja se näkyy.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti